Koop werkschoenen met een korting

Algemeen 0 comments

Als je in de bouw werkt of regelmatig klust dan zijn werkschoenen geen overbodige luxe. Je hebt deze in heel veel varianten en voor verschillende toepassingen. Als je echt veel buiten werkt in koud en nat weer dan zijn bijvoorbeeld werklaarzen heel erg geschikt. Voor koude omstandigheden zijn deze vaak aan de binnenkant gevoerd.  De reden waarom werkschoenen echt toegevoegde waarde hebben is om de veiligheid. De mate van veiligheid wordt weergegeven in een bepaalde certificering. Hier zijn er meer van en zal ik in dit blog toelichten. Bij veiligheid moet je denken aan het beschermen van je tenen en de onderkant van je voet als je in scherpe voorwerken stapt. Dit blog helpt je vooral in het selecteren van de juiste werkschoenen. Vervolgens is het zoeken naar de juiste korting. Lees snel verder.

Waar let ik op bij de aanschaf van werkschoenen?

Net zoals gewone schoenen is het allereerst belangrijk dat je schoenen lekker zitten. Als je een professional in de bouw bent dan moet je ze ten slot van rekening de hele dag dragen. Dus dat ze comfortabel zitten en lekker lopen maakt dat je werkdag toch een heel stuk plezieriger verloopt. Als tweede of wellicht net zo belangrijk onderdeel is de veiligheid van de werkschoenen. Zoals ik hierboven beschreef gaat het daarbij vooral om het beschermen van de tenen en de onderkant van de voet. Let bij de aanschaf of de werkschoenen de s3 certificering hebben. De betekent onder andere dat ze veilig genoeg bevonden zijn op de net benoemde onderdelen. De onderkant van je voet beschermen ze doordat de zool uit verschillende lagen bestaat. Één van die lagen is speciaal materiaal die ervoor zorgt dat scherpe voorwerpen niet door de zool heen kunnen prikken. De s3 certificering zorgt er wel voor dat deze werkschoenen wat hoger in de prijs uitkomen.

S3 werkschoenen wat is het alternatief?

Zoals ik al aangaf zijn er ook certificeringen die aan wat minder eisen voldoen, maar waar je wellicht prima mee uit de voeten kunt. Er zijn nog een drietal certificeringen die zijn S1P, S1 en S2. De S1P heeft als enige verschil met de S# certificering dat de schoenen niet waterdicht hoeven te zijn. Werk je dus veel binnen dan kom je met deze werkschoenen wellicht prima uit de voeten. Kortom bepaal eerst goed wat je nodig hebt alvorens je tot aankoop overgaat. Met een goede inventarisatie kan je best wat kosten besparen. Veel succes in ieder geval met het selecteren en aankopen van je schoenen.

Author Meteenkorting