Rood, wit of rosé?

Algemeen 0 comments

Wat is er lekkerder dan op een heerlijke vrije avond genieten van een hapje en een drankje? Op een winterse dag drink je wellicht het liefst een rode wijn en op een mooie, zomerse dag geniet je misschien meer van een gekoelde witte wijn of van een glas rosé. Voor iedere wijnliefhebber is er een geschikte wijn te vinden. In dit artikel wordt beschreven hoe je een nóg grotere smaakbeleving kunt behalen uit jouw glaasje rode of witte wijn. 

De ideale drinktemperatuur van wijn

Om de smaken en aroma’s van verschillende wijnen het beste tot zijn recht te laten komen dient de wijn te worden geserveerd op de ideale drinktemperatuur. Heb jij enig idee wat die temperatuur is? De meeste mensen niet. Waarschijnlijk bewaart u witte wijn in de koelkast met een temperatuur van vier tot zes graden Celsius. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn voor zoete witte wijnen, is deze temperatuur iets te laag voor een ideale smaakbeleving van een kwalitatieve, iets duurdere witte wijn. Voor deze wijn wordt een temperatuur van elf of twaalf graden geadviseerd. Voor rode wijnen gelden weer net andere temperaturen. Een groot gedeelte van de wijndrinkers drinkt zijn of haar glas rode wijn op kamertemperatuur. Dit is vaak tussen de 19 en 21 graden Celsius. De meest geschikte temperatuur om een fles rode wijn te bewaren is tussen de zestien en zeventien graden. De rode wijn zal nog enkele graden opwarmen wanneer het is ingeschonken en dan zul je worden verrast door de heerlijkste aroma’s en smaken. 

De oplossing 

Zoals je hebt kunnen lezen in de bovenstaande paragraaf drinken de meeste mensen wijn niet op de juist temperatuur. Dit is zonde, want op deze manier loop je allerlei smaken en geuren mis. Je kunt de juiste omgevingstemperatuur voor een fles wijn waarborgen door een wijnkoelkast aan te schaffen. Wil jij een wijnkoelkast kopen? Dan ben jij vast wel benieuwd naar alle voordelen. Naast het feit dat je glas wijn nóg beter zal smaken, heb je ook een duidelijk overzicht van je meest bijzondere wijnen. Een wijnkoelkast kan tevens dienen als een echte blikvanger in jouw interieur. Ze bestaan in allerlei varianten, van twintig flessen tot veertig flessen en meer. Een wijnkoelkast is vaak erg modieus en ziet er stijlvol uit. Of je nu een klassiek interieur hebt of toch vaker kiest voor moderne meubels, er is een wijnkoelkast voor iedereen. Heb je een kleinere woning? Je kunt ook kiezen voor een ingebouwde variant, bijvoorbeeld in de keuken. Zo heb je de lekkerste wijnen altijd bij de hand en verras je jouw gasten keer op keer met de lekkerste wijnen.

Author Meteenkorting