De puntjes op de i: je laatste huiszaken

Algemeen 0 comments

Een nieuwe plek

In deze blog wil ik het met jullie hebben over de afronding van je nieuwe huisje. Je bent de eerste maanden er natuurlijk maar druk mee. Je krijgt te horen dat het huisje voor jou is – geweldig! Je kan er helaas niet meteen in, eerst moet er een hele hoop geregeld worden! Zo moet je de huur regelen of zelfs de hypotheek, moet er vaak een borg of bankgarantie komen, is er een hoop papierwerk en moet je je ook nog verdiepen in gas, water en licht. En natuurlijk het internet. De leveranciers vliegen je om de oren, en jij? Jij ziet door de bomen allang het bos niet meer, en kiest uiteindelijk moe maar verslagen maar de leverancier die op dat moment een goede deal lijkt. Om er een paar maanden later achter te komen dat dit natuurlijk helemaal niet je slimste zet was. Nadat dit allemaal geregeld is, mag je dan eindelijk verhuizen. Maar dat gaat natuurlijk ook niet over één nacht ijs. De muren moeten geverfd, de grond moet mogelijk vervangen worden en je meubels kunnen ook wel een likje nieuw gebruiken. Je portomonnee slinkt en slinkt, maar het huis krijgt langzaam vorm.

En dan verder

En dan kom je opeens op dat punt dat je beseft dat het eigenlijk wel goed is zo. Huis is leefbaar, jij bent moe, de TV heeft Netflix: laat allemaal maar lekker zitten. Na het administratieve stukje en het verhuizen zit je nu in fase III: de ‘ik ga even helemaal niks doen’-fase. En dat is je ook harstikke goed recht. Geniet er maar even van, die zin om weer in je huis bezig te zijn komt vanzelf terug. En als hij er weer is, heb ik een lijstje voor je met dingen die je kan doen als kers op de taart voor jou mooie optrekje:

  • De grote herfstschoonmaak, zeker nadat al het stof zo is opgewaaid met al dat geklus;
  • De tuin! De tuin krijgt vaak pas als laatste liefde, maar deze heeft het ook heel hard nodig!
  • Als je dan toch bezig bent met die tuin op orde krijgen, schaf dan zo snel mogelijk tuinmeubelen aan. Zo kan je in de warmere tijden heerlijk in je tuin ontspannen;
  • Loop de kleine dingetjes die eerste geen prioriteit hadden na: de plinten, de randjes van de trap, de kachels.. al deze dingen kunnen vaak nog wel wat liefde gebruiken. Je hebt nu tijd om het te geven.

Succes met het afmaken van je huis, en geniet van het zonnetje in de tuin!

Author Meteenkorting