Tips voor een familievriendelijke badkamer

Huis 0 comments

Je badkamer familievriendelijk inrichten is ontzettend belangrijk, zeker als je het huis deelt met kinderen. Niet alleen is het goed om rekening te houden met de veiligheid van je kind, het is ook fijn om de badkamer zo in te richten dat je ellebogenwerk en stress in de ochtend bespaart. Met deze tips voor het inrichten van jouw badkamer zullen de dagelijkse rituelen rondom het tanden poetsen en klaar maken vlekkeloos verlopen!

Nooit meer dringen met een dubbele wastafel

We weten allemaal hoe stressvol het kan zijn als je 's ochtends in de rij staat voor die ene wasbak. Daarom is het raadzaam, zeker als je met meerdere mensen het huis deelt, om voor een dubbele wastafel te kiezen. Zo kun je altijd met twee mensen tegelijk je ding doen in de badkamer, zoals tanden poetsen, scheren of make-up aanbrengen. Dit bespaart niet alleen een hoop tijd, maar ook momenten van frustratie. Bovendien geeft een dubbele wastafel je badkamer een luxueuze uitstraling, alsof het een hotelbadkamer is. Dubbele wastafels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je gaan voor een grote wastafel met twee kranen, of twee aparte waskommen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld donkergrijs hardsteen, kunstmarmer of klassiek wit keramiek. Wat voor dubbele wastafel je ook kiest, zorg dat het goed bij de rest van het badkamer interieur past. Dit straalt rust uit, wat zeker 's ochtends vroeg en 's avonds voor het slapen gaan erg belangrijk is.

Voldoende opbergruimte

In een familiebadkamer is het verstandig om te zorgen dat je voldoende opbergruimte ingebouwd hebt. Zo kun je alle losse badkamer artikelen netjes opbergen. Dit ziet er niet alleen netjes en opgeruimd uit, het is ook veiliger voor de kinderen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat ze bijvoorbeeld mama's roze scheermesje als speelgoed zien, of onnodig van hun zoet smakende kindertandpasta met fluoride snoepen. Voor opbergruimte kun je kiezen voor een ladekast met ingebouwde wastafel, of een losse badkamermeubel waar je waskommen op installeert. Ook is de spiegelkast een goede manier om op een mooi weggewerkte manier meer opbergruimte te creëren.

Een opstapje voor de kleintjes

Zodra peuters in staat zijn om zelf te staan en te lopen, willen ze alles zelf doen. Tanden poetsen valt hier natuurlijk ook onder. Maar hoe groot en zelfstandig je peuter nu ook denkt te zijn, hij/zij komt nog steeds niet boven de wastafel uit. Daarom is het handig om voor een mooi opstapje te zorgen die je bij de wastafel kunt plaatsen. Zo kunnen ze gemakkelijk bij de wastafel om hun tandjes te poetsen en in de spiegel te kijken. Dit opstapje kan je peuter ook mooi gebruiken om op het toilet te klauteren. Kies een opstapje of krukje die niet te hoog is, zodat je deze makkelijk onder bijvoorbeeld je zwevende badkamermeubel kunt opbergen.

Author Meteenkorting