Duurzaam fietsen met korting

Algemeen 0 comments

Wij houden van fietsen, maar ook van goedkoop. De prijs van een nieuwe fiets is toch vaak een duur grapje. Maar wist je dat dit ook eigenlijk helemaal niet nodig is? Er zijn ontzettend veel initiatieven opgezet die duurzaam gebruik van fietsen stimuleren. Lees hieronder hoe dat precies zit.

Garantie van fietsen

Natuurlijk kun je een gloednieuwe fiets scoren. Dat heeft ook zo wat voordelen. Als je een nieuwe fiets koopt krijg je namelijk volledige garantie. Een product dat je nieuw koopt moet voldoen aan wat je als consument redelijkerwijs kan verwachten. Meestal betekent dit dat wanneer je ontdekt dat er gebreken zijn die aantoonbaar op een materiaal-en of productiefouten terug te voeren zijn, deze kosteloos worden hersteld.

Wanneer je een tweedehands fiets aanschaft via een kennis of tweedehands verkoopsite dan heb je die garantie niet. Maar er zijn ook verkopers van tweedehands fietsen aanbieden die refurbished zijn. Dat wil zeggen dat de fietsen compleet tot het basisframe gestript zijn en vervolgens met nieuwe onderdelen zijn vervangen. Je krijgt op deze fietsen vaak alsnog een garantie van een bepaalde periode. Wanneer je een fiets koopt van een kennis en deze blijkt na een week in elkaar te zakken, dan valt er eigenlijk niet zoveel meer aan te doen. Al zou je deze kennis wel beter over kunnen slaan bij een volgende aankoop.

De refurbished fiets

Een refurbished fiets is naar ons idee de duurzame optie. In wezen heb je een mooie opgeknapte fiets maar dan voor een hele fijne prijs. Via cheapassbikes.nl koop je voor een paar tientjes al een tweedehands fiets. Door een fiets zo een nieuw leven te geven zal er weer een fiets minder naar een vuilnisbelt. Zo draag je bij aan een circulaire economie waarin hergebruik en recyclen centraal staat.

Je kan er tevens voor kiezen om je nieuwe fiets te laten bezorgen. Of je nou in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen of tweedehands fietsen rotterdam zoekt. Hij staat dan binnen twee werkdagen voor je deur. En je krijgt er ook nog een gratis kettingslot bij! Nou wij weten het wel.

Help de weesfietsen

Hebben we je nou gemotiveerd om stil te staan bij dit soort duurzame initiatieven. Vraag dan eens rond in je omgeving of er mensen zijn die nog kapotte fietsen hebben staan. Het zijn dit soort ‘weesfietsen’ die kunnen worden opgeknapt voor een nieuwe leven. Je krijgt dan vaak nog een leuke beloning hiervoor en je draagt bij aan de circulaire fietsen verkoop.

Author Meteenkorting