Heb jij ook altijd al graag een hond gewild?

Een huisdier nemen is niet iets om als impulsieve keuze te doen. Je hebt dan immers wel een nieuw leven in je huishouden, en ook al is het geen mens, ze hebben toch zorg en aandacht nodig om op te groeien. Een hond is hartstikke leuk, maar weet je ook wel zeker dat je er klaar voor bent? En heb je ook wel het geld om een gelukkige en gezonde hond op te voeden? Natuurlijk is het idee van zo’n schattig beestje in huis altijd superleuk, maar er komt veel bij kijken, en dat moet je ook in gedachte houden.

Heb je het geld voor de onderhoud?

Een hond is niet gratis, dat weten we allemaal wel. Je moet bijvoorbeeld voer kopen, speelgoed is niet verplicht maar het is natuurlijk wel leuk voor het beestje, je moet de dierenarts betalen, en de eventuele andere kosten zoals een riempje om mee te lopen, zakjes om de poep op te ruimen, bakken voor het voer en drinken, en eventueel een bench om de hond ‘s nachts in te stoppen zodat hij als puppy zijnde niet het hele huis sloopt terwijl jij slaapt. Het zijn allemaal kosten die erbij komen als je overweegt een hond te nemen, dus hoe leuk het ook lijkt, je moet er wel rekening mee houden dat het niet gratis is.
Hond

Een hond heeft ook opvoeding nodig

Of je het nu helemaal zelf doet, of dat je op cursus gaat. Een hond heeft training nodig. Je wilt natuurlijk niet dat je hond heel agressief wordt, of dat hij alles maar blijft slopen en overal in huis plast. Je moet een hond trainen, net als dat je een mens opvoedt. Natuurlijk zitten er wel verschillen in, niemand zegt dat het hetzelfde is. Maar dat wil nog niet zeggen dat je hond geen aandacht nodig hebt. Trainen kost nu eenmaal tijd, en die tijd moet je wel hebben of maken als je echt graag een hond in huis wilt. Het gaat nu eenmaal niet allemaal vanzelf.

Dus overweeg alles goed

Het is zeker alle moeite waard om een hond te nemen, maar je moet het voor jezelf ook zeker weten. Als je er het geld of de tijd niet voor hebt, dan is het zielig voor dat beestje als jij er toch nooit voor hem bent. Je moet er echt zeker van zijn, en anders moet je misschien nog even wachten. Misschien heb je er over een tijdje wel een heel ander idee over. Misschien heb je dan wel het geld en de tijd, dan kan het altijd nog.

Author Meteenkorting