Opzoek naar een nieuw interieur

Huis, Lifestyle, Wonen 0 comments

Je gaat verhuizen of je begint aan een verbouwing. Je weet nog niet helemaal zeker welk interieurstijl het beste bij jou past. In dat geval heb ik vier verschillende soorten interieurs voor jou op een rij gezet. Wellicht vind je hier het interieur dat bij jou past.
 

Scandinavië

Het interieur stamt af van Scandinavië. Het interieur geeft een schone uitstraling. Veel strakke lijnen zullen hiervan pas komen. Gebruik zachte kleuren zoals grijstinten of zachtroze. Is de man in het gezin het hier niet mee eens, vertel hem dat zachtblauw ook veel gebruikt wordt. Er wordt in deze stijl ook veel gebruik gemaakt van hout. Als je niet van hout houdt, is deze stijl niks voor jou. Deze look is goed te combineren met een beach look.
 

Industrieel

Deze look past bij jou als je van stoer en robuust houdt. Deze look past het best bij kleine ruimtes, omdat je vrij weinig nodig hebt om deze kamer stoer over te laten komen.
De look heeft iets weg van een oud fabrieksgebouw. De grote plafondlamp maakt daarom het plaatje helemaal af. Een betonnen vloer is echt een must. Toch liever een houten vloer? Kies dan voor een landelijke stijl.

Landelijk

Het landelijke interieur is bedoeld voor mensen die van warm en knus houden. Met een lekkere warme deken op de bank om het gemoedelijke en gezelligheid naar voren te brengen. Houd je niet van opvallende en exotische meubels? Dan is deze look echt wat voor jou. Het zijn functionele meubels en niet per se meubels die er zijn om iets extra’s aan het interieur toe te voegen. Met mooie opbouwspots en een grote vloerlamp houd je het simpel maar toch functioneel.

De elementen die hier worden gebruikt kunnen erg variëren van hout tot linnen en van stoere tot levendige meubels. Een echt Hollands interieur kun je het wel noemen. Opvallen is dat veel bewoners gebruik maken van rustige witte en grijze tinten. Een knal vallende vaas is weer een interieur voor oriëntaal.

 

Oriëntaal

Waar denk je aan als je dit woord hoort? Oosters? Exotisch? Kleurrijk? Daar heeft u het juist.

Deze stijl heet alles te maken met het Verre Oosten. Wat vooral opvalt zijn de bijzondere lampen. Met en mooi patroon hoef je weinig te compenseren. Er wordt veel gebruik gemaakt van kleuren. Hier zijn geen regels aan verbonden. Kies wat jou bevalt. Om dit interieur toe te passen kun je met een leuk patroon tafeltje al een hele hoop doen. Een echt kernmerk voor dit interieur is de vormgeving van de Oosterse cultuur.

Author Meteenkorting