CR123A batterijen kopen: u wordt niet teleurgesteld

Algemeen 0 comments

Als u op zoek bent naar een krachtige en lichtgewicht batterij, dan kunt u CR123A batterijen kopen. Deze kleine lithium batterijen hebben een aantal kenmerken die in bepaalde situaties bijzonder goed uitkomen. Voordat u overgaat op de aankoop kunt u het beste eerst wel even controleren of deze batterijen in uw toestel passen. De afmetingen zijn namelijk niet hetzelfde als bij standaard AA of AAA batterijen. Lees verder als u CR123A batterijen kopen wilt en meer wilt weten over de kenmerken ervan.

 

CR123A batterijen kopen voor zwaardere apparaten

Vindt u het ook zo vervelend dat de batterijen van uw camera zo snel leeg raken? Vooral als u de camera een tijdje heeft weggelegd of als het koud wordt. Deze problemen zijn allemaal op te lossen door CR123A batterijen te kopen. Deze batterijen hebben namelijk 4 keer meer kracht dan AA batterijen en zijn 10 jaar houdbaar. Dat betekent dat ze geen inhoud verliezen als u uw apparaat een tijdje in de kast legt. Daarnaast kunnen CR123A batterijen tegen extreme temperaturen van -40 graden Celsius tot 60 graden Celsius zonder dat de prestaties daar minder van worden. Om deze reden zijn CR123A batterijen bijzonder geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld camera’s en zaklampen.

 

De kenmerken van deze batterijen

Gaat u CR123A batterijen kopen dan ziet u direct dat ze kleiner zijn dan standaard AA batterijen. Ze hebben namelijk een lengte van 34,5 centimeter en een diameter van 17 millimeter. AA batterijen zijn bijna een centimeter langer. Daarom is het niet zo dat u uw CR123A batterijen kopen kunt voor elk apparaat. De batterijen zijn met 17 gram per stuk ook bijzonder lichtgewicht, wat betekent dat ze uw apparaat niet veel zwaarder zullen maken. En u kunt CR123A batterijen kopen als wegwerp batterijen, maar ze zijn ook oplaadbaar verkrijgbaar. Deze laatste optie is ideaal als u ze veel wilt gaan gebruiken en als u belang hecht aan het milieu om ons heen.

 

Wanneer zijn CR123A batterijen het beste?
De CR123A batterijen hebben dus vele kenmerken die bijzonder handig zijn in een verscheidenheid aan situaties. Allereerst is het goed om te controleren of dit de batterij is die u nodig heeft en die past. Daarna zijn deze batterijen in de volgende situaties ideaal.

  • Bij gebruik in wat zwaardere apparaten, zoals camera’s, zaklampen en meetapparaten.
  • Bij gebruik van apparaten die vaak voor een langere tijd op stand-by staan.
  • Bij gebruik in apparaten die u mee naar buiten neemt.
  • Bij gebruik in apparaten die zo lichtgewicht mogelijk moeten zijn.

 

Kiest u voor oplaadbare- of wegwerp batterijen?

De CR123A batterij is ook als oplaadbare batterij te koop en eigenlijk is dit altijd een betere optie. U zal mogelijk wel een speciale lader moeten aanschaffen, maar deze kosten heeft u snel terugverdiend als u de batterijen telkens weer opnieuw kunt gebruiken. Oplaadbare batterijen gaan tegenwoordig veel langer mee dan voorheen en u zal merken dat opladen veel minder vaak nodig is. Kiest u daarom altijd voor oplaadbare batterijen, zodat u het milieu spaart en uw portemonnee ook een gunst doet.

Author Meteenkorting