Ons eerste eigen bedrijf

Algemeen 0 comments

Ik ben net mijn eigen make-uplijn begonnen met mijn zus. Het leek ons de perfecte combinatie, zij heeft de creatieve kant en ik de kant van de wiskunde. Zij koos kleuren uit en perfecte combinaties, ik zorgde daarentegen voor de financiën. Hier kwam wel veel bij kijken.  We begonnen met online verkoop maar het leek ons ook handig om werkelijk een winkel te hebben. Zo hebben wij een mooi bandje kunnen bemachtigen. Daar moest alles nog ingericht worden en winkel klaar gemaakt worden. Mijn zus wilde wel graag de inrichting doen. Terwijl zij daar mee bezig was, ging ik kijken hoe het zit met aanschaffingen en wat er allemaal in ons budget zou vallen.

De naam en slogan

De online verkoop gaat alles een malle. We kregen complimenten over de naam. De naam was eigenlijk heel erg simpel en kwamen er ook heel erg makkelijk op. De naam is namelijk: Jay-Lynn. Dit zijn onze namen gecombineerd. We hebben er ook een leuke slogan bij: Jay-Lynn, just the best. Het is makkelijk en goed te onthouden, hierdoor zullen mensen gelijk denken aan ons merk. We hebben er ook voor gekozen om voor een boven gemiddelde prijs te hanteren omdat het proces voordat onze make-up in de schappen ligt best prijzig is. We willen natuurlijk het beste.

Kleine obstakel

Om Jay-Lynn de beste make-uplijn te maken hebben we veel afspraken met experts en adviseurs. Maar we moeten altijd met het openbaar vervoer omdat we geen auto hebben. Dit maakt het soms nogal lastig om op tijd te komen bij de afspraak. Vaak kan er namelijk wat mis gaan precies op het moment dat je haast heb. Wanneer je een auto hebt weet je precies wat de file momenten zijn en waar er wel of geen file staat om dat te kunnen ontwijken. Daarom hebben we ervoor gekozen om een auto te leasen tot dat we een bedrijfsauto gaan kopen. Zo vonden we dealerleasing. Hier vonden we dan ook een shortlease auto. Dit heeft een kortlopend leasecontract voor een ondernemer, ook speciaal voor start-ups! De auto’s zijn ook nog is erg snel leverbaar dus konden we gelijk de weg op. Ik kan dan tot 18 maanden een auto leasen en kan dan ook in de tussentijd het contract stop zetten. Zo zit ik tenminste niet vast aan een contract wanneer ik de auto niet meer nodig heb. Ik heb natuurlijk zo veel mogelijk na gevraagd voordat ik deze beslissing nam. Maar het blijkt een goede investering!

Author Meteenkorting