Douchebak – allerlei praktische tips op een rij

Een badkamer moet altijd in eerste instantie praktisch zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de badkamer een prettige ruimte is en het er enigszins stijlvol uitziet. Het ritueel in de ochtend en in de avond voordat je gaat slapen vindt voornamelijk plaats in de badkamer. Daarom moet alles wel goed in orde zijn. Vandaag gaan we het hebben over de douchebak. Een douchebak is een beetje het ondergeschoven kindje van de badkamer. Daar maken we samen vandaag verandering in! Ontdek hier allerlei praktische tips over de douchebak.

Tips voor plaatsen van douchebak

De eerste tips gaan over het zelf plaatsen van een douchebak. Tijdens het plaatsen kunnen er namelijk een paar problemen ontstaan waar je rekening mee moet houden. De eerste tip: de afvoer. Een afvoer van een douche moet veel doorstaan. Daarom is het belangrijk dat je een goede douchegoot hebt. Een douchegoot kopen bij Douche Concurrent is bijvoorbeeld een goed idee. Dan weet je zeker dat je een kwalitatief goede afvoer hebt. De kans op regelmatig verstopte put zal dan aanzienlijk kleiner zijn. Vergeet dus niet de afvoer! Wees tevens niet te gierig bij het uitzoeken van een douchegoot. Door iets meer uit te geven kun jij jezelf een hoop ellende besparen.

De tweede tip: de kitnaden. Tijdens het plaatsen van de bak kun je kiezen voor extra ondersteuning of niet. Douchebakken zijn vandaag de dag wel sterk genoeg om zonder ondersteuning geplaatst te worden. Helaas is de kans groot dat je douchebak gaat hangen en verzakken. In dat geval zullen de kitnaden gaan lekken en dan heb je een groter probleem. Om dit soort narigheid te voorkomen, kun je ervoor kiezen om steunen onder de douchebak te plaatsen. Hierdoor wordt de kans op doorbuiging en de risico’s die daarbij gepaard gaan een stuk kleiner.

Uitzoeken van een douchebak

Waar ook veel mensen de mist in gaan, is het überhaupt uitzoeken van een douchebak. Er zijn vandaag de dag veel opties waar je uit kunt kiezen. Dit geldt voor zowel het materiaal als het ontwerp van de bak zelf. De meest populaire materialen zijn op het moment een douchebak van acryl, geëmailleerd staal en composiet. Uiteraard heeft iedere soort bak weer zijn eigen voor- en nadelen. Zo is acryl sterk en tegelijkertijd licht materiaal. Het nadeel is dat deze bak kan gaan scheuren bij hoge puntbelasting. Voordat je klakkeloos een keuze maakt, is het wel zo verstandig om de voordelen en nadelen van de materialen tegen elkaar af te wegen.

Author Meteenkorting