Watersport met een rubberboot met motor

Sport 0 comments

We zijn in Nederland een waterrijk land. We zijn daarom veel op het water te vinden om daarvan te genieten. Dit doen met een rubberboot met motor is een hele goede manier. Een goede manier omdat het al met een heel laag budget kan en je niet een dure ligplaats nodig hebt en een winterstalling. Zo heb je wel het grootste deel van de lusten en ook nog eens een heel klein deel van de lasten. Maar waar let je op bij de aanschaf van een rubberboot met motor? Hoe groot moet deze precies zijn en welke motor heb ik dan nodig? Best veel zaken waarvan je toch wat moet weten alvorens je tot aanschaf over gaat. Daarom vertel ik je er in dit blog graag meer over.

Welk formaat Rubberboot met motor heb ik nodig?

Dat is uiteraar afhankelijk waarvoor je deze gaat gebruiken en hoeveel personen je wil meenemen. Er is al een rubberboot met motor van ongeveer 2,5 meter. Precies genoeg om in je eentje in te vertoeven. Soms kan dit prima geschikt zijn als je bijvoorbeeld in je eentje gaat vissen. Of als het een bijboot is van je grotere jacht. Kan je toch als je voor anker ligt even makkelijk snel heen en weer naar de wal. Het is echt lekker goedkoop als je er dan een electrische buitenboormotor achter hangt. Ook nog eens heel goed voor het milieu. Let op je haalt er niet een hele grote snelheid mee, maar als je dat niet belangrijk vind is het een prima keuze. Hierna lopen de maten ongeveer met een halve meter per formaat op. Een grotere rubberboot met motor heeft vaak ook een stuur en een bankje erin . Dat is net wat comfortabeler varen, maar uiteraard worden de prijzen hiervan best wel weer aan de hoge kant.

Een rubberboot met motor en harde onderkant

Vaak zie je ook dat een rubberboot met motor een harde onderkant heeft in een V-vorm. Dit wordt ook wel de RIB boot genoemd. De afkorting is Richid Inflateble Boat. Voordeel hiervan is dat de vaareigenschappen vele malen beter zijn. Zeker als je op water bivakkeert met hogere golven is dit geen overbodige luxe. Hierom maakt bijvoorbeeld de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij ook gebruik van een RIB boot. Dit is één van de grootste rubberboot met motor die er in omloop is en jaarlijks worden er behoorlijk wat levens mee gered op zee. Kortom de rubberboot met motor is voor meerdere doeleinden te gebruiken op het water.

Author Meteenkorting