3 manieren om kosten te besparen bij het openen van een winkel

Algemeen 0 comments

Ben jij van plan om een winkel te openen maar heb je niet een onbeperkt budget? Dit is natuurlijk heel normaal. Het opstarten van je eigen bedrijfje met winkel kost veel tijd, energie en bovendien geld. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kan besparen bij het openen van een winkel. In deze blog lees je 3 manieren om dit te doen.

Hou je ogen open voor koopjes:

Voor een winkel heb je vaak veel meubilair nodig. Denk bijvoorbeeld aan tafels, kledingrekken of vitrinekasten. 1 tafel kost natuurlijk niet heel veel geld, maar al het meubilair samen kan voor een grote kostenpost zorgen. Een manier waarmee je hierop veel geld kan besparen is om deze benodigdheden tweedehands te kopen. Hou daarom goed je ogen open voor aanbiedingen op marktplaats en facebook of hou in de gaten of je vrienden of familie nog van iets af moeten. Voor een grotere aankoop zoals een vitrinekast kan het al heel veel geld schelen om deze tweedehands te kopen. Ook kun je koopjeswinkels zoals de Xenos of zelfs de Aldi in de gaten houden. Deze hebben soms onverwacht spotgoedkoop meubilair in de laatste trends.

Doe zelf het kluswerk

Zelf heb ik nu een jaar geleden een kledingwinkel geopend. De grootste fout die ik heb gemaakt is het inhuren van schilders en andere klusmannen om al het opknapwerk te doen in mijn pand. Ik had destijds de kosten hiervan erg onderschat dus dit was een grote tegenvaller. Mijn tip is dus om alles wat je zelf kan doen, ook zelf te doen. Vraag desnoods vrienden en familie om je een keer te helpen en maak er een gezellige klusdag van. Muziekje aan, oude kleding uit de kast halen en verfkwasten in jullie handen: Alleen maar super gezellig! Daarnaast betekent meer helpende handen ook dat alles veel sneller gaat en dat komt goed uit, want “tijd = geld”.

Nu een investering, straks een besparing

Lange termijn besparingen zijn ook besparingen. Sommige investeringen zijn nou eenmaal niet leuk voor de portemonnee, maar zijn wel broodnodig om op lange termijn hoge kosten te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is beveiliging. Beveiligingsproducten zoals een camera, alarmsysteem of mistgenerator kosten flink wat geld, maar zijn het uiteindelijk helemaal waard. Zonder goede beveiliging loop je het risico veel geld te verliezen mocht er ingebroken te worden. Hetzelfde geldt voor een verzekering. Een verzekering kost geld, maar mocht er iets gebeuren met je winkel, dan loop je tenminste niet zoveel schade op. Dus beveilig je winkel en sluit een verzekering af, dan zit je helemaal goed en bespaar je zo ongekend veel kosten op lange termijn!

Author Meteenkorting