De spannendste films van het moment

Enorm landhuis met een lange oprit waar alle lichten knipperen, kinderkamer compleet met pop en speelgoedtrein (erg leuk trouwens!), verlaten gekkenhuis. Dit zijn allemaal locaties die automatisch angst bij ons oproepen. Ze worden dan ook door en door gebruikt en hergebruikt in horrorfilms. Kan je nog wel een enge film of game maken zonder deze dingen? Wat zijn eigenlijk de beste horrorfilms- en games van het moment?

Gerald’s Game

Voor veel mensen vloog dit Stephen King juweeltje onder de radar; hij staat al een tijdje op Netflix, maar het was geen grote box-office film zoals zoveel van zijn andere verfilmingen. Onderschat Gerald’s Game echter niet. Het is minder eng op het gebied van decor en setting, en meer psychologisch en grafisch in de horror. Een vrouw komt vast te zitten in handboeien wanneer haar man haar aan het bed vastklikt, om iets nieuws te proberen in hun seksleven, en vervolgens een hartaanval krijgt en doodgaat. Ze moet haar diepste psychologische angsten ondergaan in de tijd dat ze vastzit, en ook nog eens proberen vrij te komen. Dit is vrij bloederig, dus, not for the faint of heart, zoals bij de meesten van King’s verhalen.

The Invitation

Nog een juweeltje dat niet zo heel bekend is. The Invitation is een thriller die zowel de kijker als de personages ontzettend paranoïde maakt. Je volgt een groep vrienden die na lange tijd weer bij elkaar komen in het huis van een van de vrienden. Ze heeft net een nieuwe vriend (gespeeld door de enige echte Michiel Huisman!) en ze wilde hem voorstellen aan de rest. Al snel krijgt het feestje een naar randje. Een film met goede twists en goede actie op het eind, zeker kijken!

The Witch

Dit lijkt een lijst te worden van horrorfilms die erg underrated zijn, want The Witch is daar ook zeker een voorbeeld van. Opnieuw geen traditionele, fast-paced horror. The Witch is een trage documentatie van het leven van een boeren familie in het Engeland van lang geleden,  waar langzaam maar zeker en bijna zonder dat je het doorhebt, mysterieuze en satanische krachten in sluipen. Een echte must-watch.

Dit zijn slechts drie van de pareltjes die ik het afgelopen jaar gevonden heb. Ze staan allemaal op Netflix. Goede deal toch, een avondje kijkplezier? Toch? Niet? Ben ik de enige die drie horrorfilms op een avond kijkt?

Oh en nog een tip: als je te bang bent, koop dan een speelgoedtrein en ga lekker rijden. Heel ontspannend.

Author Meteenkorting