Zorg voor je lijf

Lifestyle 0 comments

We moeten het een leven lang met ons lijf doen en we maken van alles mee. Het lijkt onnodig om te zeggen maar het is dus heel belangrijk dat we het goed blijven verzorgen. De meeste mensen weten dat ook wel maar door de routine van het dagelijks leven, schiet die extra aandacht voor je lijf er weleens bij in. We kiezen dan voor makkelijk en snel of komen terecht in een gewoonte van ongezond gedrag. Tijd dus om voor het nieuwe jaar de mouwen op te stropen en te kijken wat we daaraan kunnen doen.

Alle beetjes helpen

We horen het maar al te vaak: bewegen is belangrijk. Toch zit de weerstand daartegen er bij veel mensen diep in. Hoe komt dat? Vaak gaat het samen met frustratie van iets niet kunnen, geen zin hebben of een herinnering aan te zware lichamelijke inspanning. Onthoud dat je geen topsporter hoeft te zijn om een gezond leven te leiden. Genoeg beweging op een dag kan je ook al verkrijgen door het doen van wandelingetjes. Zo kom je meteen buiten en dat is in veel gevallen ook bevorderlijk voor je humeur.

De kleuren van de regenboog

Naast bewegen, is gezond eten de andere helft van een goede levensstijl. Nu is er de welbekende schijf van vijf maar net zoals met bewegen geldt ook hier dat iedereen anders is en je dus goed moet opletten wat voor jouw lijf goed is. Eventueel kan je hierover met een professional in gesprek. Gelukkig is de schijf van vijf wel ergens op gebaseerd en daarvoor dus meestal een goede richtlijn als het gaat om gezonde voeding. En je mag de innerlijke mens heus wel af en toe verwennen, dat is ook heel gezond en het motiveert je ook om door te zetten als je iets hebt om naar uit te kijken. Zeker in het begin is dat handig, als je nog moet wennen.

Soms een beetje extra

Maar soms heb je wat extra’s nodig. Ons lichaam slijt immers ook een beetje naarmate we ouder worden. Dat valt niet met genoeg hardlopen en water drinken op te lossen. Gelukkig is er genoeg op de markt wat betreft hulpmiddelen. Ook wanneer het om de zintuigen gaat. Denk bijvoorbeeld aan een gehoorapparaat in het oor. Die zijn tegenwoordig haast onzichtbaar! En er zijn zoveel varianten dat er altijd iets voor jouw wens bij zit. Overleg eventueel met een audicien aan huis over wat er beschikbaar is.

Author Meteenkorting