Wat is een elektrische fiets?

Lifestyle 0 comments

Je hebt er vast al van alles over gehoord de afgelopen jaren, of misschien heb je er zelf wel eentje: de elektrische fiets. Een elektrische fiets is een fiets waar je normaal op kunt fietsen, maar welke tevens trapondersteuning biedt. Dit gebeurt via een elektrische motor die op verschillende plekken op de fiets aangebracht kan worden. De locatie van de motor heeft invloed op de aandrijving van de fiets en dit voel je ook terwijl je aan het fietsen bent. Dat is in het kort wat een e-bike is! Maar lees gerust verder.

Je eigen e-bike

Een elektrische fiets is een enorm fijn vervoersmiddel, omdat het niet alleen de traditionele fiets kan vervangen, maar ook de snorfiets, scooter en misschien zelfs de auto. Als je net zoals ik ben en ook (veel te vaak) de auto pakt om boodschappen te doen, maar dit eigenlijk niet meer wil, dan is een elektrische fiets ideaal. Elke keer de gewone fiets pakken om de boodschappen te doen of om naar je werk te gaan is niet altijd fijn. Op een of andere manier heb ik zelf altijd tegenwind als ik op de fiets zit. Voor mij is een elektrische fiets daarom een uitkomst, maar ook omdat ik zonder zweet op mijn bestemming aan kom! Daarom pak ik tegenwoordig lekker de e-bike wanneer ik naar mijn werk moet.

Voordelen van de elektrische fiets

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is dat je dus niet snel moe wordt, terwijl je toch lekker in de buitenlucht aan het bewegen bent. De trapondersteuning van de fiets gaat tot wel 25 kilometer per uur, dus zit er tevens een behoorlijk vaart in. Je komt dus niet alleen fit en zonder zweet aan op je bestemming, maar bent er ook nog eens vrij snel!

De motor en accu

Een elektrische fiets wordt aangedreven door de motor, welke elektrisch is en dus draait op een accu. Die accu heeft een behoorlijk lange levensduur: hij gaat zo’n vijf à zes jaar mee. De actieradius van de accu is ongeveer 80 kilometer. Dat houdt in dat je ongeveer 80 kilometer kunt rijden op de elektrische fiets voordat de accu op is en je deze dus opnieuw zult moeten opladen! Het klinkt misschien alsof het niet veel is, maar 80 kilometer zal je niet snel op de fiets afleggen op een dag, dus het is meer dan voldoende.

Author Meteenkorting