Ideeën voor een kinderfeestje!

Eens in het jaar is het voor de kinderen groot feest en voor de ouders een uitdaging: het kinderfeestje. Een groepje kinderen bij elkaar houden, ze vermaken en er ook voor zorgen dat alles goed gaat. Aan het einde van de dag plof je op de bank om er niet meer vanaf te komen. Maar voordat het zover is moet er natuurlijk eerst georganiseerd worden. Wat zal het dit jaar eens zijn? En om niet in herhaling te vallen is het belangrijk om te weten wat de andere kinderfeestjes inhielden, en wat je kinderen leuk vinden. Originaliteit wint, maar wat zijn de opties eigenlijk? Op deze manier maak je het kinderfeestje extra speciaal!

De speurtocht

Dit is een klassieker, maar vaak gebruikt voor een kinderfeestje omdat het kan dan organiseren in verschillende thema’s en verschillende niveaus. Met jongere kinderen zul je zelf mee op pad moeten om mee te helpen, maar kinderen van een jaar of tien kunnen zelf al een hoop vinden. Maak het jezelf niet te moeilijk en gebruik het internet voor een toffe speurtocht. Eventueel kun je het ook op een andere plek doen, dus in plaats van de wijk neem je de kinderen mee naar het dichtstbijzijnde bos.

Creatieve kinderfeestjes

Wanneer je kinderen graag creatief bezig zijn, is dit maar al te leuk om ook te gebruiken voor het kinderfeestje. Hier zijn veel opties voor. Wanneer het een kinderfeestje is met vooral meiden, zouden ze samen sieraden kunnen maken. De meeste spullen zijn makkelijk verkrijgbaar en je kunt met handige plastic doosjes en plastic zakjes de boel verzamelen en ordenen om later uit te delen of op te kunnen bergen. Een ander creatief kinderfeestje is mozaïeken. Je zou de kinderen zelf oude borden en bekers mee kunnen laten nemen om scherven te maken, maar er zijn ook volledige pakkatten te koop op het internet.

Sport

Kinderen zijn meestal niet weg te slepen bij speeltoestellen, kinderhallen, trampolines, etc. Ze kunnen daar hun energie kwijt. Aan de leeftijd kun je bepalen wat voor sportief feestje het best bij je kind, en de rest natuurlijk, past. Een zwembad is vrijwel altijd goed, maar waak ervoor dat het wel een kindvriendelijk zwembad is. Anders kun je ook naar een speelhal, het toffe hiervan is, is dat er bij veel speelhallen speciale opties zijn voor kinderfeestjes, zoals schminken en ter plekke eten. Dus op die manier is het thuis geen bende, en zijn de kinderen aan het einde van de dag helemaal voldaan.

Author Meteenkorting