Alles over chemisch afval

Wonen 0 comments

Heb jij als particulier of als bedrijf chemisch afval maar je wilt je even inlezen over chemisch afval? Bijvoorbeeld wat er gebeurd met chemisch afval, wat kan er worden ingezameld en waar kan je dit doen? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant zijn voor jou! Ben je al benieuwd? Lees nu verder. KGA, oftewel Klein Gevaarlijk Afval of KCA dat staat voor Klein Chemisch Afval is afval waar chemische stoffen in zitten wat gevaarlijk en schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en het milieu zoals de vissen, vogels. Als je aan chemisch afval denkt, dan denk je aan zware metalen zoals lood, kwik, cadmium en oplosmiddelen zoals tolueen of ethanol of andere giftige stoffen die gevaarlijk kunnen zijn. Het is dus super belangrijk dat je dit materiaal scheidt en niet bij het gewone afval moet neerleggen. Vervuiling van het grondwater en de lucht kan schadelijk zijn voor de dieren.

Oppassen!

Ik wil met deze blog ook jullie erop attenderen om dit door een externe partij te laten ophalen want het inademen van sommige schadelijke stoffen kan slecht zijn voor de gezondheid. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor jouw medewerkers wat je natuurlijk niet wilt. Daarom heeft de overheid ook strenge regels opgesteld met betrekking tot het inzamelen en verwerken van gevaarlijk afval.

Door wie kan ik het laten afhalen?

Je zit dus nu met dat gevaarlijke afval en door de overheid en je eigen veiligheid moet je een extern bedrijf bellen zodat ze langskomen om het in te zamelen. Ikzelf heb dit al meerdere keren gedaan bi GP groot. GP groot weet precies welke gevaarlijke afval met welke wijze moet worden verzameld en zij helpen jou daar ook graag bij om alles volgens de regels veilig af te voeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan accu’s, brandstofresten, emulgerende oliën, chemicaliën, oplosmiddelen of andere mengsels.

Wat wordt er met het afval gedaan?

Wanneer het door een bedrijf wordt opgehaald wordt het allemaal gesorteerd. Je zal dus denken doordat het afval gevaarlijk is niet kan worden hergebruikt, maar niets is echt minder waar. Deze kunnen worden hergebruikt, zoals het staal dat afkomstig is van verfblikken en batterijen. Of het glas van spaarlampen om nieuwe lampen te kunnen maken. Natuurlijk kan niet alles worden hergebruikt, dan gaat dit de verbrandingsovens in waar het afval met een hoge temperatuur wordt vernietigd. Sommige dingen kunnen niet worden verbrand en deze zullen op een veilige locatie worden opgeslagen.

Tip van de blog!

Dus heb je na het lezen een goed idee gekregen en ga je nu een bedrijf bellen om jouw chemisch afval te laten afvoeren? Chemisch afval afvoeren doe je met GP groot.

Author Meteenkorting