Een visgraat vloer met een hippe twist

Algemeen 0 comments

Bepaalde items raken na verloop van tijd weer helemaal in de mode. Denk bijvoorbeeld aan de huidige fashion trends die geïnspireerd zijn op kleding uit de jaren ’80. Of aan hippe sieraden met een retrolook. Hetzelfde geldt ook voor interieur trends. Wie de laatste ontwikkelingen volgt heeft het wellicht al voorbij zien komen; de visgraat vloer is helemaal terug van weggeweest. En dit keer heeft deze vloer een super hip imago.

Van oubollig naar modern

Oorspronkelijk heeft de visgraat vloer een klassiek karakter. In middeleeuwse kastelen, kloosters en andere statige gebouwen uit die periode was deze vloer een populaire keuze. Het resultaat hiervan is dat het een behoorlijk ouderwets imago kampt. Het leuke is dat de hernieuwde visgraat vloer verre van oubollig is. Het is tegenwoordig juist een hele frisse en speelse vloer die de ruimte een hippe twist geeft. Eigenlijk past het bij elk soort interieur en in iedere denkbare ruimte. Of je nu een visgraat vloer in je woning, restaurant of op de werkvloer wilt, je geeft de ruimte direct een fijne en gezellige sfeer.

Volop keuze mogelijkheden

Welke metamorfose heeft er plaatsgevonden die ervoor heeft gezorgd dat het klassieke, ietwat oubollige karakter van de visgraat vloer heeft plaatsgemaakt voor een hip en fris imago? Met name de planken spelen hierin een grote rol. Van oudsher werden er grote, massieve planken hout gebruikt voor het leggen van een visgraat vloer. Dit kom je tegenwoordig bijna niet meer tegen. Nog steeds wordt de vloer over het algemeen gelegd met een hardhouten plank, meestal eiken hout. Het grote verschil met vroeger is dat de planken nu in bijzonder veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en dat je daarnaast voor verschillende afwerkingen kan kiezen. Dankzij deze keuzes kan je de vloer helemaal afstemmen op jouw persoonlijke smaak.

Een visgraat vloer met een speels effect

Hoe geef je de ruimte nu echt een hippe twist met een visgraat vloer? Dit kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor een vloer die gelegd is met verschillende tinten planken. Denk bijvoorbeeld aan twee verschillende tinten die per rij om en om gelegd worden voor een speels zebra-effect. Of maak de vloer extra bijzonder door echt kriskras allerlei kleuren te gebruiken. Dit klinkt misschien een beetje rommelig, maar als je voor de rest van het interieur rustige kleuren gebruikt zal je zien hoe hip en trendy het overkomt. Zo biedt de visgraat vloer volop mogelijkheden om de perfecte sfeer in de betreffende ruimte te brengen.

Author Meteenkorting