Veel voorkomende problemen bij vrouwen

In elke leeftijdscatogorie krijg je te maken met nieuwe problemen. Vrouwen krijgen als ze ouder worden te maken met nieuwe of verergerde problemen en hier wil je het liefst zo simpel en goedkoop mogelijk oplossen. Maar aan wat voor problemen moet ik dan denken? Hieronder worden veel voorkomende problemen beschreven.

Het verlies van urine

In meerdere levensfases komt bij vrouwen het probleem voor dat ze wel een ongewild urine verliezen. Dit kan je soms in vernederende en beschaamtelijke posities brengen. Ondanks dat het bij veel vrouwen gebeurd en niet iets is om je per sé voor te schamen is dit toch erg begrijpelijk. Daarom is er om deze nare situaties te voorkomen een product uitgevonden die je beschermt tegen ongewenst urineverlies. 

Tena silhouette bijvoorbeeld heeft een uitgebreid assortiment wat verschillende lady pants heeft om ervoor te zorgen dat het doorlekken niet zichtbaar is. De Silhouette producten zijn dun en vallen niet op onder je normale kleding. Er zijn verschillende soorten broekjes waar het absorptievermogen onderling ook weer in verschilt. Je kunt zelf bepalen wat voor broekje jij nodig hebt en in welke kleur je deze wil hebben.

Het verzwakken van spieren

Vanaf het moment dat je geboren wordt totdat je ongeveer dertig bent worden je spieren steeds groter en sterker. Na dit moment zal dit proces worden omgebogen en zal je spiermassa en de kracht van je spieren afnemen. Elke vrouw en ook man zal dit ondervinden op een gegeven moment in zijn of haar leven. Het verliezen  van spiermassa is niet iets wat je kunt voorkomen, ook al ben je nog zo sportief het is een ouderdomsgerelateerde sarcopenia waar je niets aan kan doen. 

In de eerste jaren zul je de achteruitgang misschien wel merken maar zal het nog niet zo erg zijn dat je niet meer normaal kan functioneren. Als je echt ouder gaat worden zul je meer moeite krijgen met bewegen en een groot verschil in kracht gaan voelen. Vanaf ongeveer 75 jaar versnelt het afbouwen van spiermassa en kun je problemen krijgen met onder andere grote stukken lopen. Als je hier problemen mee krijgt kun je er over na denken om een senioren mobiel aan te schaffen.

Een senioren mobiel kopen

Een smartphone heeft veel voordelen, ouderen kunnen misschien minder goed omgaan met de technieken van tegenwoordig. Maar als je als vrouw ouder wordt kan een senioren mobiel je erg helpen. 

Met een senioren mobiel is het makkelijker om in contact te blijven met andere mensen. Hierdoor ben je veiliger als er een keer iets gebeurd of je in een vervelende situatie komt. Senioren mobiele hebben grotere knoppen en zijn makkelijker te bedienen. 

Daarnaast zit er meestal een alarmknop op die kan worden ingedrukt in geval van nood. Je kunt hierdoor als oudere vrouw meer zelfstandig blijven zonder je extreem veel zorgen te maken over wat er zal gaan gebeuren. 

Ook kun je hierdoor gemakkelijker thuis blijven wonen en hoef je minder snel in een verzorgingshuis te wonen. Dit zijn allemaal voordelen van het aanschaffen van een senioren mobiel. Het aanschaffen van zo’n smartphone is het voor een vrouw op leeftijd het zeker waard.

Author Meteenkorting